HTML

Brothers - Testvérek

Jaszkaris 2010.06.15. 20:22

Az előző posztban említett filmekről írok egy kis ismertetőt. Egyesével.

Mondtam, hogy mindenki kötött egy kis kompromisszumot. a filmek kiválasztásánál. Ezt a filmet se én sem Zsuzsi nem akarta megnézni. De Réka igen. Beadtuk a derekunkat. Megnéztük. Előtte utána olvastam. Tipikus: Van egy testvérpár. Egy jó kisfiú és egy elkanászodott. A jó elmegy katonáskodni, közben a rossz elszereti a jósrác feleségét gyerekeit. A Jó srác visszajön. S áll a bál, hogy te idióta. Nem vagy többé a testvérem. Tiszta klisé nem? De szerencsére nem volt teljes a leírás. A Rossz srác (Jake Gyllenaahl) most szabadul a kóterből. Az apja és úgy mindenki ellene van fordulva. Az egyetlen aki nem az az apjának új felesége.Illetve a Testvére a jó fiú (Tobey Maguire) sem utálja. De azért... Szóval Tobey-t behívják szolgálatra. Egyenesen Irakba küldik ahol kilövik a helikopterüket az arabok. Majd a két túlélőt. Tobey-t és jó barátját. Elhurcolják bezárják. A feleség (Natalie Portman) megtudja a rosszhírt, hogy a férje gépe lezuhant. Elég jól tartja magát. Bár lehet, hogy csak a két gyerekek miatt. Jake, pedig ugyanúgy siklik le a lejtőn, pl.: füvezik, iszik. És az újdonsült özvegyet hívja segítségül, hogy fizesse ki a tartozását a bárban mert különben felhívja a kékeket a pultos. Szóval Jake rájön, hogy ez így nem lesz jó. Elkezd segíteni Natalienek, aminek következtében egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Sőt még Nat lányai is megkedvelik. Közben az Irakban elzárt Tobeyról is kapunk pár kockát. Amint arra kényszerítik az arabok, hogy ölje meg a társát. Bár eleinte tiltakozott. Végül beadta a derekát. Majd jött a felmentő sereg aki az arabokat elintézte. És Tobey visszakerülhetett a családba. De ő sokat változott. Már nem volt az igazi. Megbolondult szegény. Sőt a testvérével is megromlott a viszonyuk. Ennek oka meg a féltékenység.

Kb. Eddig láttuk. Legalábbis én és Zsuzsi, mert minket nem érdekelt eleinte... És sietnünk kellett, hogy tudjunk helyet foglalni az Alice-ra.

A kezdeti tartozkodás ellenére a film a végére annyira megtetszett, hogy nem akartam ki menni a moziból. Tökélletes példázza, hogy a harctérről hazaérkező katonák milyen lelki sérüléseket szenvednek a háborúban. Ebből pedig nehezen de inkább sehogy sem lehet kigyógyulni.

Értékelés: 10/9

Címkék: filmek

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása